Et fristed i Svanninge Bakker

Et hvil på vandreturen

Du bestemmer selv komforten

Skal det være en fuldt udstyret lejlighed, B&B eller skal det være ly for natten? Du finder det hele på Tidselkroggaard. En sjælden mulighed for at kombinere naturoplevelser med praktiske løsninger.

Tæt på Øhavsstien ligger Tidselkroggaard som et dejligt hvil på Bjergturen. 

Bjergturen starter på havnen i Faldsled. Her følger du strandkanten, før turen fortsætter igennem skove og marker i et dejligt varierende terræn. På turen vil I opleve nogle fantastiske udsigter ud over Det Sydfynske Øhav og Helnæsbugten.

Efter ca. 16 km. kommer I til krydset Nørremarken – Kronborgvej. Følg Nørremarken ca. 100 m. ned mod Svanninge, og du kommer til Tidselkroggaard. Her kan I overnatte i Fodermesterboligen, i shelter, i Generatorhuset eller i telt. 

Tidselkroggaard ligger i de Fynske Alper, og der er nogle fantastiske muligheder for gåture i området. Det vil derfor være oplagt, at I tager en ekstra overnatning her på gården, inden turen går videre. 

Efter et ophold her kan I vælge at fortsætte til Faaborg (ca. 10 km) og evt. kombinere turen med en sejltur og et ophold på Lyø, Avernakø eller Bjørnø. 

I kan også følge Øhavsstien videre mod Øst til Fjellebroen og resten af Øhavsstien på Sydfyn, Langeland og Ærø.

Uanset om I vælger den ene eller anden tur, kommer I gennem Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge og til et af Fyns højeste punkter Lerbjerg (126m). I vil også her opleve skønne strækninger og en vekslen mellem skov, natur, marker og smukke udsigter.

 Kort 1 - Faldsled - Faaborg - Fjællebroen

 Øhavsstien, rutebeskrivelser og overnatningsmuligheder

 På hjemmesiden www.detsydfynskeoehav.dk kan I finde mange flere informationer om vandre- og overnatningsmuligheder på Sydfyn.

Fakta

Parkering: Det er muligt at langtidsparkere bilen ved havnen i Faldsled. I kan også sætte den her hos os.

 

Transport

Bus: På skoledage kører der bus mellem Faaborg og Faldsled (rute 935s). Køreplan kan ses hos Fynbus  

Taxa:  Taxa Fyn 
Færge:
Lyø – Avernakø
Bjørnø
Ærø